Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cassava starch edible coating incorporated with propolis on bioactive compounds in strawberries Ciência e Agrotecnologia
Thomas,Ariela Betsy; Nassur,Rita de Cássia Mirela Resende; Boas,Ana Carolina Vilas; Lima,Luiz Carlos de Oliveira.
ABSTRACT Strawberry is a fruit appreciated throughout the world due to its attractive quality attributes and stands out due to its high phenolic compound content, which positively contribute to biological properties of nutritional interest. The objective of this study was to evaluate the effect of cassava starch coatings incorporated with propolis combinations on the phytochemical content and the maintenance and increase of the strawberry antioxidant activity. The treatments were 3% cassava starch (CS), 3% cassava starch + 33% ethanolic propolis extract (CS + P33%), 3% cassava starch + 66% ethanolic propolis extract (CS + P66%) and control (C). The fruits were stored at 4 °C ± 0.5 ºC and 90%RH for 16 days, making up a completely randomized design with 4...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Phytochemicals; Antioxidant; Fragaria ananassa..
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542016000100087
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical characteristics of grape juices from different cultivar and rootstock combinations PAB
Nassur,Rita de Cássia Mirela Resende; Pereira,Giuliano Elias; Alves,Juliana Alvarenga; Lima,Luiz Carlos de Oliveira.
The objective of this work was to evaluate the influence of different combinations of grape cultivars and rootstocks on chemical characteristics of grape juices. Six treatments were evaluated, consisting of combinations between the Isabel Precoce and BRS Cora grape cultivars and the 'IAC 766', 'IAC 313', and 'IAC 572' rootstocks. Approximately 10 L of juice were obtained per treatment. Analyses of color, total soluble solids content, pH, anthocyanins, total phenolics, total sugars, and quantification and identification of biogenic amines by HPLC were performed. Biogenic amines, such as putrescine, cadaverine, spermidine, and spermine, were found in all evaluated cultivars. By principal component analysis (PCA), treatments can be divided into two groups,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vitis labrusca; Anthocyanins; Biogenic amines; Phenolics; Principal component analysis.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2014000700540
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cinética de degradação de vitamina c em mangas 'palmer' minimamente processadas armazenadas em diferentes temperaturas Ciência e Agrotecnologia
Alves,Juliana Alvarenga; Nassur,Rita de Cássia Mirela Resende; Pires,Caroline Roberta Freitas; Alcântara,Emanuelle Mara de; Giannoni,Juliana Audi; Lima,Luiz Carlos de Oliveira.
Conduziu-se este trabalho, com o objetivo de utilizar parâmetros cinéticos para avaliar a degradação de vitamina C sobre a vida útil de mangas (Mangifera indica L.) minimamente processadas e armazenadas em diferentes temperaturas. Mangas 'Palmer' foram lavadas em água corrente, sanificadas, descascadas, novamente sanificadas e fatiadas manualmente. O produto foi embalado em embalagem de polietileno com tampa e armazenado a 0ºC, 6ºC e 12ºC (85-90% UR). Para o acompanhamento da sua vida útil, a cada 2 dias foram feitas as seguintes análises: valores L* a* e b*, perda de massa, pH, firmeza, sólidos solúveis (SS), acidez titulável (AT) e teor de vitamina C. As mangas minimamente processadas armazenadas à 0ºC e 6ºC apresentaram vida útil de 10 dias contra 4...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cinética de degradação da vitamina C; Processamento mínimo; Mangifera indica.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542010000300026
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional